كيكة المكرونة مع اللحم المفروم
المقادير :
نحتاج الآتي :
طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه بارميزان مبشورة
لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه حباتها طويلة مثل الصورة
ملح – فلفل
الطريقة :
اول شي نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل ونصفيها
نضيف اللحم المفروم في قدر ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون ونقلبها لحد ما ياخد اللون البني
نضيف صلصة الطماطم ونقلبها لحد ما تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه
نقلب المكرونه مع الجبنه بارميزان المبشوره ومللعقتين زيده سايحه
ونرصها في صينية التشيز كيك اللي تنفتح من اسفل
بهذا الشكل
بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه ونحاول نحشي
كل واحده باللحمه
واخر شي نرش عليها جبنة موزيريلا
وندخلها الفرن ربع ساعه تتماسك
ونطلعها من الفرن
نفتح الصينية
وتصير لنا كانها كيكة بالشكل هذا
وهذي قطعه للقروب الحلو
الى لقاء اخر لنا في طبخه اخرى
المقادير :
نحتاج الآتي :
طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه بارميزان مبشورة
لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه حباتها طويلة مثل الصورة
ملح – فلفل
الطريقة :
اول شي نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل ونصفيها
نضيف اللحم المفروم في قدر ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم
وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون ونقلبها لحد ما ياخد اللون البني
نضيف صلصة الطماطم ونقلبها لحد ما تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه
نقلب المكرونه مع الجبنه بارميزان المبشوره ومللعقتين زيده سايحه
ونرصها في صينية التشيز كيك اللي تنفتح من اسفل
بهذا الشكل
بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها علي وحدات المكرونه ونحاول نحشي
كل واحده باللحمه
واخر شي نرش عليها جبنة موزيريلا
وندخلها الفرن ربع ساعه تتماسك
ونطلعها من الفرن
نفتح الصينية
وتصير لنا كانها كيكة بالشكل هذا
وهذي قطعه للقروب الحلو
الى لقاء اخر لنا في طبخه اخرى